Gratis nieuwsbrief


 

 

Alles over een dagje uit, weekendje weg of vakantie in het Heuvelland Noord

Heuvelland Noord

In de zuidelijke provincie Limburg ligt een streek die Heuvelland genoemd wordt. Deze streek bestaat uit een noordelijk en een zuidelijk deel, gescheiden door Valkenburg aan de Geul. Het noordelijke deel kenmerkt zich door de zonnige krijthellingen en de pittoreske Limburgse dorpjes. Het hele gebied ademt Bourgondische sfeer die zo de typerend is voor Limburg.

Natuur en landschap

Bossen, kabbellende riviertjes en weidse landschappen: ze zijn zo kenmerkend voor het Noordelijke deel van het Heuvelland. Zonnige krijthellingen en de pittoreske dorpjes zorgen voor afwisseling in het landschap. Het is niet voor niets dat Heuvelland Noord zo populair is bij bezoekers.

Heuvelland Noord kent glooiende boomgaarden, historische hoeven en landerijen, groene heuvels en houtopstanden. Door de weiden en de uitgebreide bossen lopen vele prachtige wandel-, fiets- en ruiterroutes.

Cultuur en kernen

Veel plaatsen in Heuvelland Noord werden al in de Romeinse tijd bewoond. De rijke geschiedenis van dit gebied is dan ook overal terug te zien. Heuvelland Noord barst van de prachtige kastelen, authentieke molens en bijzondere kerken en andere religieuze gebouwen.

In de Heuvellandse dorpen vindt u de Limburgse gastvrijheid. In de dorpjes kunt u genieten van streekgerechten en prachtige wandelingen maken. Meerssen heeft een bijzondere oude stadskern en een gezellig winkelcentrum. Het centraal gelegen plaatsje Nuth is een ideale uitvalsbasis voor bezoeken aan bijvoorbeeld Valkenburg en andere plaatsen in Zuid Limburg.

Het gebied is ook bekend van de wielerwedstrijden die er plaats vonden. Meerssen was bijvoorbeeld meerdere keren finishplaats van het Nederlands kampioenschap wielrennen. Ook het nabij gelegen Geulle is bekend van de wielersport.

Informatie over Heuvelland Noord

Meer informatie over Heuvelland Noord vindt u bij VVV Zuid Limburg, met vestigingen in Epen, Heerlen, Sittard en Valkenburg.

 

Meer Heuvelland Noord op Trips in Nederland

Maak uitgebreid kennis met de mogelijkheden om vakantie te vieren of er een dagje op uit te trekken in het Heuvelland Noord via deze pagina's:

 

Heuvelland Noord op de kaart

Kaart van NederlandNoord-HollandZuid-HollandZeelandFrieslandNoord-BrabantFlevolandGroningenDrentheUtrechtOverijsselLimburgGelderland