Gratis nieuwsbrief


 

 

Alles over een dagje uit, weekendje weg of vakantie in de provincie Friesland

Toeristische informatie over Friesland

Naast informatie over de mooiste en leukste bestemmingen voor een vakantie in Friesland, verzamelden we voor jou ook de beste accommodaties, de leukste uitstapjes en evenementen in Friesland. Je kunt ook doorklikken naar één van de plaatsen in Friesland.

 
 

Ameland

Het waddeneiland Ameland, ook wel bekend als Waddendiamant, biedt een combinatie van rust, ruimte, zee, strand en diverse activiteiten.

Meer over vakantie of een dagje uit op Ameland

 

Drents Friese Wold

Het Nationaal Park bevindt zich op de grens van Friesland en Drenthe en kenmerkt zich door bos, heide en zandverstuivingen.

Meer over vakantie of een dagje uit in het Drents Friese Wold

 

Friese Meren

De Friese meren vormen het kloppend hart van de provincie Fryslân, met grote aantallen toeristen die er in de zomermaanden het water op trekken.

Meer over vakantie of een dagje uit in het Friese Merengebied

 

Friese Wouden

De Friese Wouden vormen een bijzonder stukje Frysl?n. In het oosten van de provincie vinden we coulissenlandschappen, uitgestrekt bos en heide.

Meer over vakantie of een dagje uit in de Friese Wouden

 

Gaasterland

In Zuidwest-Friesland liggen direct aan de kust de bossen van Gaasterland, een schitterend gebied dat ook uitermate geschikt is voor een actief dagje uit.

Meer over vakantie of een dagje uit in Gaasterland

 

Lauwersmeergebied

In en rond het Lauwersmeer is van alles te doen; een mix van water, open landschap en bos maken het tot een gemêleerd natuur- en recreatiegebied.

Meer over vakantie of een dagje uit in het Lauwersmeergebied

 

Leeuwarden

De hoofdstad van Fryslân kent een spannende mix van uitersten met zijn historische binnenstad, moderne hoogbouw en het weidse omringende landschap.

Meer over vakantie of een dagje uit in Leeuwarden

 

Schiermonnikoog

Op de mooiste plek van Nederland vinden we onder meer het breedste strand, uitgestrekte bossen wandel- en fietsroutes en vele activiteiten en excursies.

Meer over vakantie of een dagje uit op Schiermonnikoog

 

Terschelling

Het op één na grootste waddeneiland wordt door velen gezien als mooiste. Terschelling is populair bij zowel jong en oud.

Meer over vakantie of een dagje uit op Terschelling

 

Vlieland

Op het autovrije Vlieland geniet u in alle rust van het landschap, de fietspaden door de duinen, het strand en de gezelligheid in het dorp en in de haven.

Meer over vakantie of een dagje uit op Vlieland

 

Friesland op de kaart

Kaart van NederlandNoord-HollandZuid-HollandZeelandFrieslandNoord-BrabantFlevolandGroningenDrentheUtrechtOverijsselLimburgGelderland